De komende tijd zullen we alleen thuis kunnen trainen en aan yoga kunnen doen dus misschien is het fijn om enkele materialen thuis te hebben om te oefenen. 

Ik heb zelf de meeste materialen bij Decathlon gekocht. Ook heb ik materiaal van Sportbay. In de webshop van Lidl heb ik ook yoga-, pilates- en workout materiaal gezien maar bij al deze winkels zijn momenteel 

Voor yogalessen is het in ieder geval handig om een dekentje en een yogablok te hebben. Zo nu en dan gebruik we ook een yogastrap en voor yin yoga is een bolster (groot kussen) fijn. Bekijk ook mijn bericht Maak thuis je eigen yoga props. Binnenkort maak ik een yin yoga video. Daar zullen deze props van pas komen.

Mijn favoriete prop voor de pilateslessen is de pilatesbal. De elastische minibands zijn ook fijn, vooral voor oefeningen om de bilspieren te trainen. 

Bij de barre workouts zijn kleine gewichtjes handig. Je kunt eventueel ook 2 flesjes met water vullen of een paar blikjes met groenten uit de voorraadkast halen. Voor beginners adviseer ik altijd 1 kg gewichtjes. Gemiddeld is 1,5 kg en ik zou maximum 2 kg gebruiken.

Voor zelf-massagetechnieken kun je tennisballen of massage ballen gebruiken. Wil je aan de online Stretch & Release minicursus meedoen dan heb je deze nodig. Ook gebruiken we bij de minicursus yogablokken.

Hieronder wat linkjes naar materiaal:
https://www.decathlon.nl/browse/c0-sporten/c1-fitness/c3-dumbbells/_/N-1tyrq37
https://www.decathlon.nl/p/pilates-bal-450-g-grijs/_/R-p-305220?mc=8527919
https://www.decathlon.nl/p/mini-weerstandsbanden-rubber-set-van-3/_/R-p-305336?mc=8528803&c=GRIJS
https://www.decathlon.nl/p/schuimrubberen-yogablok-large/_/R-p-159680
https://www.decathlon.nl/p/yogablok-kurk-milieuvriendelijk/_/R-p-323475
https://www.decathlon.nl/p/yoga-bolster-kussen-in-biokatoen-gemeleerd/_/R-p-151302
https://www.decathlon.nl/p/yogariem-in-biologisch-katoen-greige/_/R-p-X8484480
https://sportbay.nl//nl/p/Dumbbellsets/276
https://sportbay.nl//nl/p/Massageballen/425
https://sportbay.nl/nl/pr/Manduka-Recycled-Foam-Blok-yogablok/1576
https://sportbay.nl//nl/pr/Sportbay-Cork-yoga-blok-in-2-maten/4441
https://sportbay.nl//nl/p/Yoga-en-Pilates-ballen/408
https://sportbay.nl//nl/p/Elastische-fitness-banden/201

Ook vond ik in de Lidl webshop nog leuke materialen maar zoals bij de bovenstaande webshops zijn ook daar veel items uitverkocht momenteel.