Heb jij een druk leven, vol met dynamische en intensieve activiteiten en zoek je meer balans? Of heb je last van klachten in bekken, schouders, rug, nek of schouders en zoek je een toegankelijke les? Of wil je gewoon heerlijk ontspannen en flexibeler worden. Dan is yin yoga iets voor jou!

Yin yoga is een hele rustige, passieve vorm van yoga waarbij de houdingen vooral liggen en zittend worden uitgevoerd. Je blijft lang (3 à 5 minuten) in een houding. Je spieren blijven zoveel mogelijk ontspannen. Het draait bij Yin yoga om loslaten. Bij de yin yogales gebruik je diverse props zoals bolsters (kussens), blokjes en riemen om jouw lichaam te ondersteunen. De houdingen zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Yin yoga zorgt voor meer flexibiliteit en mobiliteit in de gewrichten en een betere doorstroming van energie in het lichaam. Yin yoga heeft bovendien een zeer kalmerend, meditatief effect op lichaam en geest. Yin Yoga is ontwikkeld door de Amerikaan Paul Grilley. Hij baseert zijn theorie op de onderzoeken en geschriften van Hiroshi Motoyama, een yogi en wetenschapper uit Tokio met veel kennis van energiebanen en acupunctuur. Combineer yin yoga met een actieve vorm van yoga (ashtanga of vinyasa) of bijvoorbeeld met hardlopen of fitness voor een ideale balans tussen yin en yang.

Ben je geïnteresseerd in yin yoga dan zijn de Stretch & Release Workshops wellicht ook interessant voor jou. Bij deze workshops combineren wel self-myofascial release technieken, yin & restorative yoga en ademhalingstechnieken en werken steeds op een specifiek gebied in het lichaam.

Agenda workshops & speciale yogalessen