Stretch & Release

Last van pijnlijke of stijve spieren? Of heb je last van klachten in bekken, schouders, rug, nek of schouders? Of wil je gewoon heerlijk ontspannen en flexibeler worden? Dan is deze les iets voor jou!

We gebruiken foam rollers en massageballen om onze spieren en omliggende weefsels los te masseren. Met yin yoga houdingen stretchen we onze spieren en ons bindweefsel zodat spanningen en stress loskomen. We sluiten af met herstellende (restorative) yogahoudingen om helemaal tot rust te komen en alle spanning weg te laten smelten.

Yin yoga houdingen zijn voornamelijk liggende en zittende, passieve houdingen die 3 à 5 minuten worden vastgehouden. We ondersteunen ons lichaam door o.a. yogablokken en bolsters. Je bindweefsel wordt gestretcht en gehydrateerd en we creëren op deze manier meer flexibiliteit en mobiliteit in de gewrichten.

De voordelen op een rijtje:

  • Kalmerend effect op lichaam en geest
  • Meer flexibiliteit
  • Sneller herstellen na een workout
  • Voorkomen blessures
  • Losmaken van spanning uit het lichaam, met name rondom de rug, heupen en benen
Het is de bedoeling dat deze les op vrijdagen om 11.00 uur door zal gaan bij Teazer Pilates in Roosendaal. Teazer Pilates is een mooie pilatesstudio aan de Vijfhuizenberg. Wil je eens ervaren wat deze les precies inhoudt info@teazerpilates.nl maak dan een afspraak voor een proefles.