Last van pijnlijke of stijve spieren? Of heb je last van klachten in bekken, schouders, rug, nek of schouders? Of wil je gewoon heerlijk ontspannen en flexibeler worden? Dan is deze les iets voor jou!

We gebruiken tennisballen en andere massageballen om onze spieren en omliggende weefsels los te masseren. We gebruiken Somatics oefeningen om ons meer bewust te worden van ons lichaam en meer bewuste controle te krijgen over onze spieren en op die manier meer onbewuste spierspanning te kunnen loslaten. Met yin yoga houdingen stretchen we onze spieren en ons bindweefsel zodat spanningen en stress loskomen. Daarnaast gebruiken we ook verschillende ademhalingstechnieken om spanning in lichaam en geest te verminderen.

Roll, stretch & release

Live online lessen via Zoom.

Data & tijden Roll, Stretch & Release lessen:

Dinsdag 19 januari | 20.00 – 21.00 uur > Boek deze les
Dinsdag 26 januari | 20.00 – 21.00 uur > Boek deze les
Dinsdag 2 februari | 20.00 – 21.00 uur > Boek deze les

Bij voldoende interesse worden de lessen na 2 februari voortgezet.


De voordelen op een rijtje

✅ Kalmerend effect op lichaam en geest
✅ Meer flexibiliteit
✅ Sneller herstellen na een workout
✅ Voorkomen blessures
✅ Losmaken van spanning uit het lichaam, met name rondom de rug, heupen en benen

Je hebt voor deze lessen minimaal 2 tennisballen (of een ander soort massageballen) en een sok nodig en het liefst ook een pilatesbal (diameter ± 22 cm). Een yogastrap is ook handig maar in plaats daarvan kun je ook een gewone riem of handdoek gebruiken.

Wil je hier serieus mee aan de slag en wat meer investeren in goede massageballen dan zijn de Yoga Tune Up Balls de beste optie. Deze worden geleverd in een zakje waarmee je ze ook bij elkaar kunt houden voor verschillende oefeningen. Daarnaast gebruik ik zelf ook de iets grotere Alpha Ball die net wat groter is.

Je draagt het beste aansluitende kleding voor de zelf-massage met tennis/massageballen.

Waar kun je de verschillende massageballen kopen?

Deze materialen vind je wellicht ook bij andere webwinkels. Let vooral even op de diameter van de ballen als je ergens anders iets vindt.