Hi, ik ben Claudia en ik heb deze barre workout instructor training ontwikkeld. Toen ik enkele jaren geleden op zoek was naar een barre workout teacher training kwam ik erachter dat er haast geen aanbod was van trainingen en dat er ook geen enkele training aansloot bij wat ik precies zocht. Ik geef zelf inmiddels 4 jaar lang barre workout lessen. Door de jaren heen heb ik kennis verzameld van verschillende disciplines en een deel daarvan gebruikt om deze training samen te stellen en jou op deze manier wel snel op weg te helpen om leuke, effectieve barre workout te lessen te gaan geven.

Als jong kind volgde ik een korte periode klassiek ballet. Daarna heb ik lange tijd geturnd en jazz ballet gedaan. Toen ik 16 was ben ik overgestapt naar fitness en groepsfitnesslessen. Op mijn 19e volgde ik een eerste opleiding om groeplessen te geven en inmiddels ben ik al meer dan 25 jaar actief met lesgeven in de fitnessbranche. Die affiniteit met dansen en bewegen op muziek is er altijd gebleven. Zo gaf ik onder andere ook lange tijd Salsa Moves en Gogo Dance lessen. Tussen 2003 en 2006 heb ik enkele aerobic en step docentenopleidingen gegeven.

Ruim 10 jaar geleden volgde ik mijn eerste yogales bij AntwerpYoga. Sindsdien was ik steeds vaker op mijn matje te vinden. Omdat ik graag de positieve effecten van yoga met anderen wilde delen besloot ik een teacher training te volgen. Begin 2011 volgde ik de Ashtanga Yoga Teacher Training bij Himalaya Yoga Valley in India. Himalaya Yoga Valley is een Yoga Alliance geregistreerde yogaschool. Deze heb ik met succes afgerond en ik ben daarna meteen begonnen met het geven van yogalessen. Ik volg nog veel lessen bij andere docenten en ik woon zo nu en dan workshops en masterclasses bij van internationaal bekende docenten zoals Shiva Rea, Simon Park en Magnus Ringberg.

Sinds 2013 ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in pilates. Ik heb mijn pilatesopleiding bij Pilates Company van Debbie Jenner gevolgd. Na de basisopleiding volgde ik bij haar ook de Klassieke Pilates module. De pilateslessen zijn immens populair en ik geef dus ook de nodige wekelijkse lessen.

 

 

In 2016 heb ik een barre workout teacher training gevolgd. Inmiddels geef ik al 4 jaar lang barre workout lessen. Ik vind het ontzettend leuk om deze lessen te geven omdat hier alles wat ik tot nu toe heb gedaan samenkomt: bewegen op muziek, pilates, fitness en yoga. De lessen zijn erg populair en inmiddels is deze barre workout instructor training tot stand gekomen. Niet alle ruimtes zijn geschikt om ballet barres te plaatsen of te installeren. Dat heb ik zelf ook ervaren. Daarom heb ik ook een programma ontwikkeld met barre workout geïnspireerde oefeningen waarbij je geen ballet barre nodig hebt. Binnenkort lees je meer over deze training op deze website.

 

In de tussentijd blijf ik me verdiepen in het menselijk lichaam, yoga, pilates en andere gezonde bewegingsvormen. Zo volgde ik begin 2019 de Anatomy 101 for Yoga Teachers Training van Tom Myers en bestudeer ik de zogenaamde Anatomy Trains die bij in kaart heeft gebracht. Ook rondde ik in 2019 de Your Spine Your Yoga cursus van Bernie Clark en Dr. Stuart McGill af. Tijdens deze cursus leerde ik de nieuwste methodes die toegepast kunnen worden voor het optimaliseren van de gezondheid van de rug, rekening houdend met de anatomische verschillen tussen mensen. In 2019 en 2020 volgde ik nog een Yoga Therapy training voor de bovenrug, nek en schouders, een somatic movement training en de Anatomy Trains body reading training van Tom Myers. 

Begin 2018 nam ik deel aan een Wim Hof Methode workshop en ik pas deze principes dagelijks toe. Naast barre, pilates en yoga doe ik ook regelmatig andere dingen zoals wandelen, boulderen en boksen. Ik ga op reis graag hiken, raften, klimmen, kayakken, snorkelen en zwemmen.

 

Claudia Blommers