Online barre workouts

Online barre workout

Online barre workouts volg je via mijn online barre workout studio. Je vindt er een ruim aanbod barre en pilates video’s voor beginners en gevorderden. Ook geef ik live online barre lessen. Barre workouts waarbij je persoonlijk door mij gecoacht wordt zodat je weet of je alle oefeningen juist (dus veilig en effectief) uitvoert. Neem een kijkje in de online barre studio om een zien welke pilates online lessen je on demand (dus waar en wanneer het jou uitkomt) kunt volgen en bekijk ook het lesrooster om te zien welke live online barre workouts er op het programma staan.
Naar de online barre workout studio
Meer info over de online barre workouts
Live online lesrooster

Materiaal voor online barre workouts

Lichte gewichtjes
Bij de barre/chair workouts en mat workouts gebruiken we vrijwel altijd kleine gewichtjes. Voor de meeste deelnemers zijn dat gewichtjes van 1 à 2 kg. Beginners starten meestal met 1 kg en de meeste deelnemers gebruiken 1,5 kg. Je kunt eventueel ook waterflesjes gebruiken. Die wegen 0,5 kg. Mijn gewichtjes komen van Decathlon. Momenteel is wel veel materiaal uitverkocht. Op de website kun je de winkelvoorraad zien maar als er nog maar enkele stuks op voorraad zijn dan is het beter om ze online te bestellen i.p.v. naar de winkel te gaan. Ik heb namelijk al een paar keer voor een leeg schap gestaan ook al zouden er nog enkele in de winkel aanwezig moeten zijn.
NL
https://www.decathlon.nl/browse/c0-sporten/c1-fitness/c3-dumbbells/_/N-1tyrq37
https://www.mediplus.nl/sport/oefenmaterialen/halters-vinyl
https://sportbay.nl//nl/pr/Muscle-Power-vinyl-dumbbells-per-stuk/4400
BE
https://www.decathlon.be/nl/search?Ntt=dumbbells

Pilates bal
Een pilatesbal is echt een hele fijne prop. Je kunt er oneindig veel mee. Ik gebruik een bal van Decathlon maat S (22 cm). Zo nu en dan veranderen ze van kleur. Momenteel zijn ze grijs. Let op: ze zijn ook verkrijgbaar in maat L. Dat formaat vind ik zelf niet zo handig. Van andere merken zul je online ook nog wel pilatesballen van dit formaat vinden. Ze worden ook wel miniball, softball of overball genoemd. Ik gebruik de bal ook regelmatig bij de pilates en bij de roll, stretch & release lessen.
NL
https://www.decathlon.nl/p/softball-pilates-diameter-22-cm-diameter-26-cm/_/R-p-305188?mc=8529179&c=GRIJS
BE
https://www.decathlon.be/nl/p/softball-lichtblauw-diameter-220-mm-donkerblauw-diameter-260-mm/_/R-p-305188?mc=8529179&c=GRIJS

Miniband/ weerstandsband / bootyband
Minibands zoals deze zijn goedkoop en fijn om te gebruiken om extra weerstand aan een oefening toe te voegen. We gebruiken meestal weerstand ‘zwaar’ als we de loopband om de benen gebruiken. De lichtere versies kun je gebruiken voor oefeningen voor het bovenlichaam. Persoonlijk gebruik ik vooral de loopbands om de benen. Ik gebruik zelf de loopbands van Medipreventie.
NL
https://www.medipreventie.nl/mini-bands/
https://www.decathlon.nl/p/miniweerstandbanden-van-rubber-set-van-3/_/R-p-305336?mc=8528803&c=BLAUW_TURKOOIS
https://www.decathlon.nl/p/weerstandsband-glute-band-krachttraining-billen-hard/_/R-p-327622?mc=8601052&c=GRIJS
https://www.bol.com/nl/l/fitness-fitnessmaterialen-weerstandsbanden-weerstandstubes-weerstandsbanden/N/31449/?Referrer=ADVNLGOO002040-BJU6XVORPPDTG-471507860583&gclid=Cj0KCQjw8rT8BRCbARIsALWiOvRBvRuPTb6ewEHUDNb0mfeJTIkQsFC9g0GoG58x744iDFtOvaQAKK0aAkFSEALw_wcB
BE
https://www.decathlon.be/nl/p/miniweerstandbanden-van-rubber-set-van-3/_/R-p-305336?mc=8528803&c=BLAUW_TURKOOIS
https://www.decathlon.be/nl/p/weerstandsband-glute-band-krachttraining-billen-hard/_/R-p-327622?mc=8601418&c=GRIJS

Over de barre / chair workout

Een barre workout is een full body workout op basis van pilates principes met focus op core, billen en benen. Deze workout ontleent zijn naam aan de elegante oefeningen die traditioneel aan de ballet barre werden gegeven. De barre workout is superleuk om te doen en het is de ideale manier om helemaal in shape te komen. Waarschijnlijk heb je thuis geen ballet barre maar je kunt ook prima een stoel, een strijkplank of het aanrecht gebruiken.