Ik gebruik zo nu en dan kleine materialen bij de workouts maar op een enkele uitzondering na zijn de lessen zo gemaakt dat zo ook zonder materiaal kunt doen. Alleen voor de barre/chair workout en de mat workout zijn lichte gewichtjes handig. Klein materiaal kan wel wat extra’s toevoegen aan je workout dus vandaar dat ik tijdens de lessen wel opties laat zijn met bijvoorbeeld een pilatesbal en een weerstandsband. Hier vind je een overzicht van de meest gebruikte kleine materialen en waar je ze kunt kopen.

Kleine gewichtjes

Bij de barre/chair workouts en mat workouts gebruiken we vrijwel altijd kleine gewichtjes. Voor de meeste deelnemers zijn dat gewichtjes van 1 à 2 kg. Beginners starten meestal met 1 kg en de meeste deelnemers gebruiken 1,5 kg. Je kunt eventueel ook waterflesjes gebruiken. Die wegen 0,5 kg. Mijn gewichtjes komen van Decathlon. Momenteel is wel veel materiaal uitverkocht. Op de website kun je de winkelvoorraad zien maar als er nog maar enkele stuks op voorraad zijn dan is het beter om ze online te bestellen i.p.v. naar de winkel te gaan. Ik heb namelijk al een paar keer voor een leeg schap gestaan ook al zouden er nog enkele in de winkel aanwezig moeten zijn. 

NL
https://www.decathlon.nl/browse/c0-sporten/c1-fitness/c3-dumbbells/_/N-1tyrq37
https://www.mediplus.nl/sport/oefenmaterialen/halters-vinyl
https://sportbay.nl//nl/pr/Muscle-Power-vinyl-dumbbells-per-stuk/4400
BE
https://www.decathlon.be/nl/search?Ntt=dumbbells

 

Pilatesbal

Een pilatesbal is echt een hele fijne prop. Je kunt er oneindig veel mee. Ik gebruik een bal van Decathlon maat S (22 cm). Zo nu en dan veranderen ze van kleur. Momenteel zijn ze grijs. Let op: ze zijn ook verkrijgbaar in maat L. Dat formaat vind ik zelf niet zo handig. Van andere merken zul je online ook nog wel pilatesballen van dit formaat vinden. Ze worden ook wel miniball, softball of overball genoemd.

NL
https://www.decathlon.nl/p/softball-pilates-diameter-22-cm-diameter-26-cm/_/R-p-305188?mc=8529179&c=GRIJS
BE
https://www.decathlon.be/nl/p/softball-lichtblauw-diameter-220-mm-donkerblauw-diameter-260-mm/_/R-p-305188?mc=8529179&c=GRIJS

Miniband/ weerstandsband / bootyband