Gezonde lunch receptOok lekker dit! Appelsalade met zelfgemaakte veganaise en een glutenvrije cracker. De glutenvrije cracker heb ik niet zelf gemaakt maar de rest wel. Het recept van de appelsalade komt van de website Zinvolle voeding, een website die ik regelmatig raadpleeg voor lekkere, gezonde recepten. Zelf veganaise maken is vrij eenvoudig. 

Ingrediënten (voor ongeveer 440 ml veganaise)
285 ml Zonnebloemolie (ik gebruik ontgeurde zonnebloemolie van de natuurwinkel), milde olijfolie (géén extra vierge) of een combinatie
125 ml Sojamelk (ongezoet!)
1/2 el Ahornsiroop of rijstsiroop
snufje Zout
1 tl Citroensap
1/4 tl Mosterd

Bereidingswijze
Doe de olie en sojamelk in de blender of gebruik een staafmixer. Mix rustig en voeg beetje het citroensap toe totdat je een stevig mengsel hebt. Roer de andere ingrediënten er met de hand door.

De mayonaise blijft 5 à 7 dagen goed in de koelkast.