online pilates

Ik had voor de coronacrisis al enige tijd het plan om online lessen aan te bieden. Door de corona is een en ander echter in een stroomversnelling terecht gekomen. In de eerste week van de eerste lockdown gaf ik mijn eerste (live) online les en sindsdien volgen de nodige deelnemers de lessen. In het begin was het voor velen misschien even wennen, les volgen via een scherm. Het is ook even wat anders dan live les volgen in een club of studio. Inmiddels zijn we er allemaal wel aan gewend en is duidelijk dat we ook na de coronacrisis online lessen zullen blijven volgen.
 1. Online les volgen is tijdsbesparend
  Als kersverse moeder weet ik als geen ander dat het lastig is tijd vrij te maken om een les van een uur te volgen, laat staan dat er nog reistijd bij komt. Vanaf september zal ik ook meer korte workouts aan de online studio toevoegen. Handig voor als je wat minder tijd hebt, even een korte workout wilt doen tussen het (thuis)werk door of je wanneer je je eigen volledige workout wilt samenstellen door er enkele te combineren.
 2. Het motiveert om vaker lessen te volgen dan die ene les in de studio per week
  Misschien kun je die ene wekelijkse les in de studio/club echt niet missen maar vind je het wel fijn om daarnaast nog wat extra te trainen.
 3. Het is comfortabel
  Misschien heb je tijdens de lockdown ervaren hoe handig het is. Je hoeft je niet op te doffen om de deur uit te gaan. Je hoeft geen spullen in te pakken en mee te nemen en na de les kun je meteen de douche in.
 4. Het is veilig
  De coronacrisis is nog niet helemaal voorbij. Misschien vind je het toch fijner om nog even vanuit je eigen omgeving lessen te volgen voordat je je weer tussen groepen met mensen gaat begeven.
 5. Je kunt de lessen altijd en overal volgen
  Jouw favoriete les altijd net op een moment dat je niet kunt? Je bent een maand op vakantie en kunt niet naar de studio komen? Met een online abonnement kun je lessen volgen via je smartphone of tablet en waar en wanneer je maar wilt lessen volgen. Zo hoef je geen enkele workout over te slaan.
 6. Online les volgen betekent privacy
  Een beetje onzeker om een studio binnen te stappen of om les te volgen in een volle zaal? Als je thuis sport heb je daar geen last van. Je krijgt van mij wel de juiste uitleg/aanwijzingen om de oefeningen op de juiste/veilige manier uit te voeren maar niemand hoeft je te zien.