Blog

Gezonde lunch: Appelsalade met zelfgemaakte veganaise

Ook lekker dit! Appelsalade met zelfgemaakte veganaise en een glutenvrije cracker. De glutenvrije cracker heb ik niet zelf gemaakt maar de rest wel. Het recept van de appelsalade komt van de website Zinvolle voeding, een website die ik regelmatig raadpleeg voor lekkere, gezonde recepten. Zelf veganaise maken is vrij eenvoudig. Ingrediënten (voor ongeveer 440 ml veganaise)285 ml Zonnebloemolie (ik gebruik ontgeurde zonnebloemolie van de natuurwinkel), milde olijfolie (géén extra vierge) of een combinatie125 ml Sojamelk (ongezoet!)1/2 el Ahornsiroop of rijstsiroopsnufje Zout1 tl Citroensap1/4 tl MosterdBereidingswijzeDoe de olie en sojamelk in de blender of gebruik een staafmixer. Mix rustig en voeg beetje [...]

Door |2021-01-12T09:34:56+01:00januari 12th, 2021|Healthy food|Reacties uitgeschakeld voor Gezonde lunch: Appelsalade met zelfgemaakte veganaise

Recept dal met bloemkool uit de oven

Aangezien ik echt van lekker eten houd en koken een hobby is spendeer ik normaal gezien de nodige uurtjes in de keuken. Sinds mijn zwangerschap is dat wel anders. Door verandering van smaak, de nodige misselijkheid en vermoeidheid moet ik me er wel even toe zetten nu. Ik was gisteren toch bij dat ik een van mijn favoriete vegetarisch recepten nog eens had gemaakt. Het recept komt uit een boek van Jamie Oliver en het is echt een aanrader. Toen ik in 2011 mijn yoga teacher training in India volgde at ik overigens dagelijks dal. Dal is een gerecht met [...]

Door |2021-01-06T11:14:44+01:00januari 6th, 2021|Online lessen|Reacties uitgeschakeld voor Recept dal met bloemkool uit de oven

Wonderen bestaan nog…

Heel erg gehoopt, niet meer verwacht maar het is echt waar! Begin juni verwachten wij een kleine spruit. Ik ben zeer zeer dankbaar ben ik dat ik dit toch nog mag meemaken. Misschien heb je al opgemerkt dat ik de laatste tijd wat sneller buiten adem was tijdens de lessen. Dan weet je nu hoe het komt ;-). Ik ga al mijn lessen gewoon blijven geven. Ik zal wel bepaalde oefeningen niet meer zelf meedoen of aanpassen. Ik ga jullie dus met de live (online) lessen meer en meer verbaal door de oefeningen begeleiden. Op zich is dat beter zodat je [...]

Door |2021-01-01T13:10:50+01:00december 10th, 2020|Online lessen|Reacties uitgeschakeld voor Wonderen bestaan nog…

Mijn favoriete ontbijt – Mango Lassi Bircher

Dit ontbijt komt uit het Superfood kookboek van Jamie Oliver en maak ik vaak.Ingrediënten voor 4 personen- 4 kardemonpeulen (ik gebruik kardemonpoeder)- 20 gram lijnzaad- 1 snufje gemalen kurkuma- 1/4 tl kaneel- 2 centimeter gemberwortel- 1 volle el pindakaas (ik vervang de pindakaas door tahin)- 200 gram havermout- 300 ml halfvolle melk (ik gebruik amandelmelk)- 2 el yoghurt (ik gebruik griekse yoghurt)- 1 kleine rijpe banaan- sap van 1 limoen- 300 gram stukjes mango (doosje uit de diepvries)- 1 el gemalen kokosHoud 100 gram havermout en de kokos apart apart en mix de rest van de ingrediënten in de keukenmachine [...]

Door |2020-12-04T12:24:58+01:00december 4th, 2020|Healthy food, Online lessen, Vinyasa yoga, Yoga|Reacties uitgeschakeld voor Mijn favoriete ontbijt – Mango Lassi Bircher

Trikonasana variaties

De focus van de Lunchtime Vinyasa Yoga van afgelopen week was op variaties van de pose Trikonasana (de Driehoekshouding). In deze blog lees je wat meer over deze houding en de variaties die we geoefend hebben.  Uttitha Trikonasana Uttitha Trikonasana is een staande basishouding die regelmatig terugkomt bij de meeste yogastijlen. Voordelen van deze houding Stretcht en versterkt de dijbenen, knieën en enkelsStretcht de heupen, liezen, hamstrings, kuiten, schouders, borst en wervelkolomTraint de balans en stabiliteitStimuleert de buikorganenHelpt stress te verminderenVerbetert de spijsvertering Hoe voer je deze houding uit? Start in Tadasana. Neem een grote stap met de rechtervoet naar [...]

Door |2020-11-30T11:01:04+01:00november 30th, 2020|Online lessen, Vinyasa yoga, Yoga|Reacties uitgeschakeld voor Trikonasana variaties
Ga naar de bovenkant