Heb jij een zittend beroep en spendeer je daarnaast wekelijks de nodige uren in de file? Heb je regelmatig last van nek-, schouder- of rugklachten? Vind je het moeilijk om je werk los te laten en voldoende te ontspannen? Blijft er weinig of geen tijd meer over om naar een yogastudio of sportclub te gaan? Informeer dan naar de mogelijkheden voor yoga bij jou op het werk!

Oefen je een zittend beroep uit dan heb je meer kans op het ontwikkelen van rug-, nek- en schouderklachten. Eigenlijk weet je wel hoe je goed achter je pc moet zitten maar zodra het te druk is en je teveel in je hoofd bezig bent vergeet je erop te letten. Uiteindelijk leidt dit tot structurele bezoeken aan de fysiotherapeut en wellicht tot ziekteverzuim. Langdurig verzuim komt vooral stress/burnout en klachten zoals RSI. Door yoga leer je beter omgaan met stress, wordt je fitter, creëer je een hoger lichaamsbewustzijn en werk je aan een betere lichaamshouding, verbetert je concentratie en productiviteit en slaap je beter. Steeds meer bedrijven zien dit in en bieden sessie voor hun werknemers aan.

Voordelen business yoga voor de werkgever

Minder stress bij werknemers

Fittere werknemers

Minder ziekteverzuim

Verminderde kans op RSI en andere beroepsziekten

Positief effect op de werksfeer

Voordelen business yoga voor de werknemer

Een betere fysieke conditie (kracht, flexibiliteit, conditie, mobiliteit en energie nemen toe)

Minder fysieke klachten

Beter omgaan met stress

Beter slapen

Goedkoop of gratis yogales volgen

Geen extra tijd nodig om je naar een yogastudio of sportclub te verplaatsen

Hoe gaat het in z’n werk?

Bedrijfsyoga sessies zijn gemakkelijk te organiseren in een vergaderruimte waar de stoelen en tafels aan de kant geschoven kunnen worden. Op basis van de wensen/behoeften kan een oefenprogramma worden samengesteld. Een les duurt normaal gezien een uur maar dit is geen vast gegeven. Een les kan plaatsvinden in een pauze of vóór of na werktijd. Soms biedt een bedrijf gratis yoga sessies aan hun werknemers aan, soms wordt er een eigen bedrage aan de werknemers gevraagd.

Meer informatie over corporate yoga

YogaPilatesWorkout.nl verzorgt bedrijfsyoga en bedrijfspilates in Roosendaal, Breda, Bergen op Zoom en in de grensstreek. Voor meer informatie en een vrijblijvende offerte kun je contact opnemen met mij via info@yogapilatesworkout.nl.

Meteen informatie aanvragen